DEN EUROPEISKA KAMPANJVECKAN FÖR DIGITAL DELAKTIGHET KOMMER TILL BORGÅ 27.3.2019

Under en hel dag fylls Konstfabriken med samtal, presentationer, aha-upplevelser och digistöd. Dagen är en del av en europeisk kampanjvecka kring digital delaktighet och digital vardag. I Finland ordnas evenemang under veckan åtminstone även i Sibbo, Helsingfors, Vasa och Jakobstad. Evenanget i Borgå arrangeras av Bildningsalliansen, Careeria och Borgå stad. Dagen, som är gratis för alla, bjuder på ett seminarieprogram under rubriken ”IKT med fokus på framtiden” och en digimässa med över 20 utställare. Seminariet innehåller program på både finska och svenska med kända experter, allt ifrån spelindustrin till riksdagsmän. Digimässan bjuder bland annat på ett antal allmännyttiga tjänster, digitala lösningar och appar. Programmet för AllDigitalWeek i Borgå är utvecklat som ett samarbete mellan ett flertal aktörer i regionen. Med i arbetsgruppen är Bildningsalliansen, Careeria, Borgå stad, Folkhälsan, YLE, Lovisa stad och Sibbo kommun.

Den 27.3. kommer All Digital Week till Borgå. Paradnumret är seminariet ”IKT med fokus på framtiden”

Seminariet ”IKT med fokus på framtiden” erbjuder parallella föreläsningar och diskussioner i Fabrikshallen och Bio Rex om digitalisering, digitala lösningar, digifostran, spelindustrin, spelande och framtidens digitaliserade arbetsliv. Föreläsningar erbjuds på både finska och svenska.

I Fabrikssalen hör vi under dagen bland annat från Finska spelindustrins KooPee Hiltunen, Director, Neogames Finland Association och innovationsforskaren Sam Inkinens tankar om arbetets och teknologins utveckling i framtiden, samt vad kreativitet kan betyda i den digitala tidsåldern. Seminariet berör också vilka digitala färdigheter som behövs i en framgångsrik organisations vardag. Riksdagsledamot Sari Multala talar om framtidens arbetsliv.

I Bio Rex salong fokuserar vi på barn och ungas digifostran, bekantar oss med Tiitus, arbetslivets tinder och reflekterar kring seniorers dataspelande under rubriken ”Hyi senior, spelar du verkligen Counter Strike?’ Att navigera bland falska nyheter och påverkan via sociala medier diskuterar vi i samtalet ”Falska nyheter på nätet”, samt i Yles Nyhetsskola.

Seminarieprogrammet för den 27.3.2019 kl. 9.00-15.00 hittar du här: https://www.eventbrite.com/e/ict-huomisen-tekijoille-tickets-55895391621

Vi finns också på Facebook: https://www.facebook.com/events/270093283909905/

På instagram och twitter hittar du löpande information om veckan i Finland under #AlldigitalweekFI och #OodiDigiArjelle

Digimässan erbjuder lösningar för jobb och vardag

I samband med seminariet fyller vi Fabrikssalens foajé med en stor digimässa 27.3.2019 kl. 9.00–15.00. Mässan erbjuder olika digitala lösningar som hjälper dig i vardagen och på jobbet.