11.00-12.00 Vaaranpaikat verkko-ostoksilla
Hertta Hartikainen, Euroopan kuluttajakeskus
12.00-12.30 Mitä tekoäly on?
ENTER ry
Tavoitteena on selkeästi ymmärrettävällä kielellä kertoa miten tekoäly on mahdollista ja miten se periaatteellisella tasolla on toteutettu. Mitkä ovat tekoälyn sovellustavat nykyään ja mitä voidaaan tekoälyltä odottaa tulevaisuudessa.
12.30-13.00 Kansalaisen digioikeudet
Anna Tuomainen, Open Knowledge Foundation
Kansalaisen digioikeudet -tietoiskussa Open Knowledge Finland esittelee EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) tavallisen kansalaisen näkökulmasta ja antaa vinkkejä kuinka uusia oikeuksia voi toteuttaa jokapäiväisessä elämässä.
Yleinen EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astui voimaan 25.5.2018. Aihepiiristä kuitenkin käydään vielä vähän kansalaiskeskustelua. Internet Society (ISOC) ja Suomen ulkoministeriö ovat rahoittaneet Open Knowledge Finlandin luomaan ilmaisen opetuskurssin kansalaisille, jotta he voivat tutustua uusiin asetuksen myötä tulleisiin digitaalisiin oikeuksiin.
13.00-14.00Arkirikollisuutta verkossa
Hannu Kortelainen, rikoskomisario/tutkinnanjohtaja, Poliisi
Verkkoasiointi on lisääntynyt huimasti viime vuosina ja sen myötä myös asioinnin ympärille on kehittynyt erilaisia rikollisuuden muotoja, erityisesti erilaisia petoksia. Poliisin ”Arkirikollisuutta verkossa” esitys antaa tilannekuvan siitä, minkälaisiin huijauksiin ja väärinkäytöksiin internetissä voi törmätä ja miten niiltä voi välttyä.
14.00 – 15.00 EU:n digitaaliset sisämarkkinat
Vesa Terävä, Head of Unit, Directorate-General for Communications Networks, Content and Technology, European Commission
Digitaaliset sisämarkkinat tarjoavat uusia mahdollisuuksia vauhdittaa taloutta verkkokaupan välityksellä. Ne auttavat yrityksiä selviytymään hallinnollisista ja rahoitukseen liittyvistä vaatimuksista ja antavat asiakkaille mahdollisuuden sähköiseen asiointiin.
15.00-16.00Tulevaisuuden digiarki
Laura Halenius, johtava asiantuntija, Sitra
Data ei ole vain nollia ja ykkösiä, vaan entistä useammin tietoa sinusta, minusta ja meistä. Mitä mieltä suomalaiset ovat oman datansa käytöstä ja miten hyvin he ovat perillä omista digitaalisista oikeuksistaan. Entäpä miltä näyttää tulevaisuuden digiarki – kenen pitäisi vastedes määritellä pelisäännöt nopeasti kasvavassa datataloudessa ja digitaalisilla markkinoilla? Tervetuloa kuulemaan tuoreita tutkimustuloksia ja keskustelemaan tulevaisuuden digitaalisesta arjesta.
16.00-17.00Digital for Good – this is also streamed live at https://zoom.us/j/147626988
Mikael Hanf, CEO, Taival
Digital Technology is today omnipresent. During this talk we will explore from different perspectives how digital can be used to do good for society and the environment. The session will be facilitated by Michael Hanf, CEO @Taival Advisory who will be joined by
- Sebi Tauciuc, Designer- Social Responsibility, Futurice
- Mustafa Abdulameer, Head of Business Program, Startup Refugees
- Sauli Böhm, CEO, ResQ Club
- Juhani Kivikangas, Board Member / Mikko Järvilehto, CEO – Ultrahack”.
17.00-18.00 Vaikuta vaaleissa ja vaalien välillä
Eduskunnan kirjasto
Tavallisesti Eduskunnan kirjastossa pidettävistä kaikille avoimista koulutuksista on muokattu napakat tunnin versiot. Demokratiaa pieninä annoksina.
18.00-19.00 Mitä sieltä tulee – median mylleryksestä on nähty vain alku
Ylen strategiapäällikkö Mika Rahkonen antaa kuvan ja vastaa kysymyksiin.